Rateče Kranjska Gora

Rateče: Očarljiva vasica v zavetju mogočnih Julijcev

Rateče so idilična vasica v zgornjem delu Zgornjesavske doline, ki upravno spada pod Občino Kranjska Gora. Od naselja Kranjska Gora jo loči le nekaj minut vožnje, v njeni neposredni bližini pa je tudi svetovno Nordijski center Planica, kjer so skakalni asi prvič presegli magično mejo 200 metrov.

Za športnike vseh vrst

Ljubitelje nordijskih športov bo razveselil tudi sodoben smučarsko-tekaški center, ki poleg izposoje in servisa opreme nudi tudi šolo teka na smučeh, opremljen pa je celo z notranjo progo za tek na smučeh. Za adrenalinske navdušence bo poskrbel vznemirljivi zipline spust nad mogočno planiško velikanko, za dodatno mero avanture pa sta tu še navpični in vodoravni vetrovnik. Vasica, obdana z mogočnimi julijskimi vršaci, je prav tako odlično izhodišče za pohode v osrčje Triglavskega narodnega parka, od lažjih potepov po slikoviti dolini Tamar do napornejših vzponov, denimo na najvišji slovenski vrh Triglav! Strastnim kolesarjem je na voljo bogata mreža dobro označenih kolesarskih poti, ki območje Kranjske Gore povezujejo tako z Jesenicami, Bledom in drugimi gorenjskimi mesti kot tudi s sosednjo Italijo. Trbiž in pravljična Belopeška jezera so namreč le streljaj stran.

Vse, kar potrebujete

Rateče so ena najstarejših vasi na slovenskem, ki slovi po idilični atmosferi, vrhunski gastronomski ponudbi in gostoljubnih domačinih. Kljub svojemu očarljivo majhnemu jedru nudi vse, kar potrebujete za brezskrben oddih: trgovino z živili, restavracije, avtobusno postajališče … Le streljaj vzhodneje se nahaja Kranjska Gora, le nekaj minut zahodneje italijanska meja. Do Nordijskega centra, kjer vsako leto marca poteka svetovno prvenstvo v smučarskih skokih, pa obiskovalce loči le 15-minutni sprehod.